Natuurlijke geneeswijzen

De kracht van natuurlijke oplossingen

In Nederl keren we ons ontzettend vaak tot de werking van een medicijn om een lichamelijke klacht of ziekte te verlichten of op te lossen. Raar is dat eigenlijk. Want ere culturen en tradities laten juist zien dat er voor bijna alles een natuurlijke oplossing is.

Niet alleen de Chinese traditionele geneeskunde rust sterk op natuurlijke geneesmethoden, maar ook ere oude traditionele culturen, zoals de culturen in het Andesgebergte in Latijns-Amerika en de indianenculturen in Noord-Amerika.

Deze medicinale oplossingen zitten vaak vervlochten in de maatschappij. Wanneer je ergens last van hebt, eet je een bepaald stuk fruit of groente of je drinkt een thee of drankje van een bepaalde kruid. Het werkt bijna altijd. Doordat het altijd werkt en een goed effect heeft, hebben deze traditionele methoden eeuwen kunnen overleven.

In Europa bestonden deze overleveringen ook, maar lijken deze bijna volledig te zijn verdwenen uit de maatschappij. Ze lijken te zijn vervangen door medicijnen en de medicijnindustrie. Wellicht heeft een sterk lobby van de medicijnindustrie hun positie in de westerse len versterkt, maar ik vermoed dat ook in de lokale cultuur de kennis van natuurlijke medicijnen is weggeëbd. Dat is ontzettend jammer, want oude tradities zijn vaak veel krachtiger en gezonder dan chemische oplossingen.

Wanneer een leek op het gebied van natuurlijke medicijnen een boek leest over natuurlijke oplossingen, is hij of zij vaak verbaasd over de simpelheid van de geboden oplossingen en mogelijkheden. Wanneer je simpelweg het bos inloopt in de buurt van je huis, vindt je een hoeveelheid medicinale middelen die groter is de de medicijnkast in je lokale apotheek. Waarom besteden we nog zoveel geld aan medicijnen en chemische oplossingen, wanneer ere oplossingen gratis door de natuur aan ons worden aangeboden?

Unibet

Het lijkt alsof we zijn meegenomen in oplossingen die niet meer het beste voor ons zijn. Maar we zijn betere oplossingen vergeten. Ze zijn weggevallen uit ons geheugen. Het enige wat we nog kennen zijn de nieuwe medicijnen en de oplossingen die door de industrie ons wordt geboden.

Onderlinge uitwisseling van natuurlijke oplossingen voor lichamelijke klachten, aoeningen en ziektes is erg minimaal. Dat is helemaal jammer. Is er op een plek in de wereld een natuurlijke oplossing voor ziektes die gehele samenlevingen in zijn greep houden? Is er bijvoorbeeld ergens op aarde een natuurlijke oplossing voor kanker? Of bestaat er ergens een natuurlijk hulpmiddel bij obesitas, waardoor mensen gemakkelijk af kunnen vallen en gewicht kunnen verliezen. Bestaat er een middel wat de effecten van stress op het lichaam verlicht, of wat de mens rustig en ontspannen maakt? Is er een natuurlijk middel van Aids kan genezen?

Het zijn allemaal vragen. Ik hoop altijd oprecht dat het antwoord ergens op de wereld bekend is. Je zal zeggen dat de globalisatie en de toenemende technologische vooruitgang op het gebied van communicatie, internet en kennisdelen ertoe zou moeten leiden dat ook dit soort antwoorden gevonden zullen worden. Het lastige is dat we daarvoor geduldig zouden moeten wachten. Hoelang? Niem die het weet. Maar zoeken naar een speld in een hooiberg zal ook ontzettend veel tijd kosten. Wie weet bestaat de speld toch niet.

About the Author